Тотален разпад в БСП: Още един депутат напусна парламентарната им група! (СНИМКА)

БСП

Още един депутат напуска парламентарната група на „БСП за България“. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание. С това групата намалява от 72 на 71 народни представители.

Чавдар Велинов от 15-и многомандатен избирателен район-Плевен е подал молба за напускане на групата. Той бе 10-и в листата на „БСП за България“, какъвто бе и номерът на партията в бюлетината на парламентарните избори през 2017 г. Като основание за това решение той посочва „непреодолими ценностни различия, свързани с водената политика, начина на ръководене и вземане на решения и взаимоотношенията в ПГ на БСП“.

Припомняме, че в началото групата на БСП в 44-ото Народно събрание наброяваше 80 народни представители. Първи напусна групата Спас Панчев. Тази година от групата вече не е част и Александър Паунов.

На 29 септември беше последното отцепване от парламентарната група на партията. Шестима депутати в лицето на Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов тогава заявиха, че напускат групата и станаха независими.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ