Борисов категоричен: Без маска навън, където няма струпване!

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов иска в заповедта за носене на маски на открито да бъде описан всеки детайл.

Както вече беше обявено, от утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски и навън.

„Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание“, уточни той на заседанието на правителството днес

Днес кабинетът обезпечи доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигурява лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г.

Премиерът посочи, че болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани, каза той.

Борисов коментира още, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа. Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение, посочи премиерът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ