Новият шеф на Александровска болница със страшна прогноза за COVID-19

Проф. Борис Богов

Леглата за пациенти с коронавирус в нашата болница на този етап са запълнени. Имаме 15 пациенти с COVID-19, от които петима са в интензивното отделение, а двама са интубирани. Медицинският персонал е оборудван със защитно облекло, така че за тях няма проблем. Това сподели в сутрешния блок на bTV новият директор на Александровска болница проф. д-р Борис Богов.

,,Не би трябвало да се отказва прием в болница на пациент с COVID-19. Даже по време на вчерашната среща със здравния министър се взе решение всички лечебни заведения да разкрият легла за пациенти с COVID-19, защото всички трябва да участват в тази пандемия – и държавните, и частните болници“, обясни д-р Богов.

Той прогнозира, че новозаразените ще продължат да се увеличат, като след около месец очаква ръст с най-малко 30-35 процента или над 2000 души дневно.

От тях 10-12 процента ще имат необходимост от болнично лечение, поради което трябва да разполагаме и с повече легла, заяви директорът на Александровска болница.

Колегите вече отказват повечето пари – те са уморени, имат нужда от почивка, а ние имаме нужда от доброволци, тъй като и медицинските сестри са много малко на брой, коментира д-р Богов и допълни, че заразените медици в Александровска болница са 14 и са изолирани, но това затруднява работния процес.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ