Здравният министър хвърли в смут цяла България с информацията си за COVID-19

Проф. Костадин Ангелов

Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията от коронавирус. Прави впечатление, че за ден излекуваните са повече от новозаразените. За последното денонощие има 45 позитивни медицински лица.

Това каза здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерство на здравеопазването.

„Имаме починал на 50 години и мъж на 40 години, който няма придружаващи заболявания. Активните случаи на болни медици са 590, от които 74 са в лечебни заведения, а 3 от тях са в интензивни отделения“, допълни той.

„Най-големият проблем, пред който сме изправени, е свързан с медиците на първа линия. Имаме сериозен недостиг по отношение на техния физически капацитет. Всички са изморени.

Голяма част от тях са заразени и болни, а някои са и в реанимации. Имаме и карантинирани. Имаме нужда от помощ. Решението го виждаме в активното участие на лекарите в доболничната помощ и по-специално тези от специализираната извънболничната медицинска помощ – ДКЦ. Лекарите в лечебните заведения работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Ще настоявам кметовете в общини, където има сериозен дефицит, да правят срещи, за да намерят решение и да помогнат на своите колеги и съответно да получат полагащото им се достойно възнаграждение за своя труд“, заяви още Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ