Министър размаза протестиращите: Да гориш маски е зловещо и безотговорно!

Горене на маски

Да гориш медицински маски е зловещо и безотговорно. Тогава, когато може да има медици, на които да са нужни лични предпазни средства, за да спасят човешки живот. Така здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира грозната сцена от протеста снощи. В столицата недоволни от новата мярка да се носят предпазни средства на открито, запалиха маските си и се заканиха да занесат отпадъците пред здравното министерство.

„Всеки има право на протест. Това е основен принцип на демокрацията. В България, слава Богу, има демокрация“, каза министър Ангелов. И обясни, че в демокрацията начинът е подаване на жалба в съда срещу заповедта и той е компетентният орган, който може да се произнесе легитимна ли е тя.

„Ако съдът отмени заповедта, бъдете сигурни, че аз ще бъда първият, който ще се съобрази с това, защото така ме задължава Конституцията и законът“, категоричен беше здравният министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ