Тъжна вест: Отиде си известен български писател и сценарист (СНИМКА)

тъжна вест

Известният писател и сценарист Александър Томов е починал вчера сутринта на 76-годишна възраст, съобщиха от семейството.

През последните години Томов бе трудно подвижен. Съпругата му Екатерина Томова разказа пред „24 часа“, че преди да почине, той помолил сина си да седне на един стол да гледа телевизия. Дали е имал предчувствие, но последните му думи били: „Искам да бъда кремиран“. И угаснал. Лекарите само потвърдили смъртта.

До края на деня ще се разбере кога е поклонението.

Александър Томов е роден в София на 3 юли 1944 г. Завършва българска филология в Софийският университет „Климент Охридски“ през 1972 г. Член е на Националния съвет за радио и телевизия от квотата на парламента и негов председател от декември 1998 г. до август 2001 г. След 1997 г. преподава кинодраматургия в Югозападния университет „Неофит Рилски“ и в Нов български университет. По негови сценарии са заснети филмите „Елегия“, „Романтична история“ и „Маргарит и Маргарита“.

През 2014 г. Томов получи отличието „Златен век“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ