COVID-19 влезе в 78 столични училища, хиляди деца са под карантина

коронавирус, деца

Училищата в София, в които има ученици или учители с положителни проби за коронавирус, са общо 78. Заразените са 114 ученици и 49 учители. Това съобщи директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев по време на брифинга на НОЩ.

Карантинираните в столицата ученици са 3 396, а учителите са 210.

Той подчерта, че кривата за проследяване на заболеваемостта в града ясно показва увеличението на положителните проби, но и безсимптомно протичане на болестта. Хоспитализираните са 425 души, каза д-р Пенчев.

В хода на седмицата са направени 41 проверки на нощни заведения, написани са 14 акта. Само вчера и завчера в обекти за обществено хранене и други обекти са направени 77 проверки и са написани 20 акта.

„Персоналът в столично РЗИ е изключително натоварен. Наблюдава се леко забавяне, защото нямаме физическата възможност да достигнем до всички случаи и да извършим качествено епидемиологично проучване. То не продължава 5 минути, а час, час и половина. Когато има позитивен, много скоро контактните от първи ред излизат позитивни. Това са хора, които работят в една стая или са в чест контакт с лицето“, каза д-р Пенчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ