bTV – леговище на коронавирус! Крият заразата! Телевизията пред затваряне! Вижте виновните

7 Dni Bulgaria22.10.2020
венелин петков

В БТВ върлува вълна от коронавирус, която се прикрива от ръководството на телевизията, седяща зад протестите. Въпрос на часове е медията да бъде затвожрена от здравните власти!

Наш източник ни информира, че преди повече от две седмици е станало ясно, че журналист от нюзрума на телевизията е с положителен тест. Това го знае болният, който е под карантина и на домашно лечение и шефката на новините Гена Трайкова. Русото чудо на българската журналистика издава устна заповед – не казвай на никого. И болният репортер слуша и мълчи! Не само това, по-престъпното е, че не са посочени контактните лица на заразения.

Нито един човек от близката група на въпросния болен в БТВ не е изолиран и всички ходят на работа все едно нищо не се е случило. Чак когато новината за заразата плъзва в нюзрума дни по-късно и става ясно, че почти всички в БТВ са работили с контактни на болен от коронавирус започват да се пращат хора за ПСР изследвания.

Идва нов екип, започва нова седмица. Оказва се, че настоящият любовник на Гена Трайкова и водещ на новините по БТВ Иван Георгиев е положителен. Под карантина е. Но Гена Трайкова не е!

Междувременно четирима други негови колеги и един монтажист са с положителен тест. Въпреки че си играе руска рулетка с живота на подчинените си Венелин Петков го тресе страх да не се зарази с коронавирус и не ходи на работа. Защото с Николета Маданска чакат бебе. Самата Маданска от март спорадично се появява на работа-страх я е.

Най- интересното обаче тепърва предстои – голямото чело Гена Трайкова решава, че партньорката на любовника й в новините Лиляна Боянова все пак трябва да идва на работа, нищо че е контактна с болния. Дезинфекция на нюзрума се е правила само веднъж и то по настояване на журналисти. От специално наета фирма пръскали в тоалетните и в студиото, но не и в нюзрумът.

След многократни оплаквания относно липсата на каквито и да е мерки срещу опазване живота и здравето на журналистите в БТВ става ясно, че всички шефове в телевизията са запознати с проблема. Уведомена е и РR-ката на телевизията.

Флориан Скала не се появявя в БТВ и няма как да разбере от подчинените си, защото всичко ставащо в телевизята на протеста е велика тайна. Но заради мениджърско невежество и безпардонна наглост страдат хората, принудени да ходят на работа с риск за здравето си.

Запознати разказват още, че екипи на смени в БТВ има само на хартия. Екипите се смесват безкомпромисно. На Канна Рачева й било скучно и затова искала постоянно да е на работа, ако може да отразява протестите на Бабикян. Направила си е един-единствен тест за сметка на телевизията едва когато е трябвало да ходи на почивка в Гърция, след като дни наред е била на протести, сред много хора и реално е рискова група. Канна Рачева не вярвала в коронавируса, за нея всичко това било измама-така говорила пред колегите си. Монтажисти, режисьори, асистенти… няма екипи в БТВ-който оцелее.

А капитаните отдавна са напуснали кораба и са оставили екипажа да се удави.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ