Скандално: Бременна водеща от БиТиВи пуснала сигнала до РЗИ, че COVID-19 мори телевизията

7 Dni Bulgaria22.10.2020
николета маданска

Служители на БТВ са изпратили сигнал до РЗИ-София заради неспазването на мерките за борба с коронавируса.

Спортната водеща Николета Маданска, която чака дете в момента, лично е подала сигнала до здравните власти, съобщава ПИК.

В него тя сочи, че има нарушения на противоепидемичните мерки, има струпване на хора и външни лица.

„Има болни от коронавирус и не се казват контактните лица“, пише още Маданска, която се решава да сигнализира, въпреки че мъжът ѝ е шеф в телевизията – Венелин Петков.

Според очевидни той самият от две седмици не ходи на работа и е излязъл в отпуск от страх от епидемията заради чаканото бебе.

Големи глоби грозят Би Ти Ви, ако се установи, че в телевизията не се спазват противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и са укривани заразени и контактни, коментира директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Според правилата следва РЗИ да извърши незабавна проверка и да затвори помещенията за 24 часа, за да бъдат дезинфекцирани. Също така трябва да се установят всички с положителни тестове, както и техните контактни лица, независимо дали са хора работещи в медията или такива, които са гостували.

Според информацията има най-малко петима заразени, което се прикрива от ръководството на телевизията, седяща зад протестите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ