МВР увеличава мерките срещу пияните и дрогирани шофьори

Дрегер пиян шофьор

МВР осезаемо увеличава броя на осигурените полеви тестове за наркотици за превенция от пътните полицаи, отбеляза вътрешният министър Христо Терзийски на парламентарен контрол. По думите му през 2019 г. са закупени 9010 тестови касети, а до октомври 2020 г. са закупени общо 28191 полеви теста, от които 18481 тестови касети плюс 40 анализатора за тях, както и 9710 еднократни теста.

За 2021 г. е предвидено закупуването на 44000 тестови касети и допълнително 155 анализатора за тях, отбеляза вътрешният министър.

„За превенция и контрол на скоростта, за употребата на алкохол и наркотици пътна полиция провежда ежегодно над 30 кампании под общото мото „Животът е с предимство“, „Пешеходци в безопасност“, „Децата тръгват на училище“, „Зима“ и др.“, изтъкна министър Терзийски. Той подчерта, че служителите на МВР използват тестови касети, „Дрегер драг тест 5000“, чрез поставянето им в анализатор. Проверката се извършва на място от полицейските служители, като резултатът се получава на момента, уточни министър Терзийски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ