Нов скандал в здравеопазването! Столични болници отказват лечение на мъж с тежко заболяване

yurii

Болници в София отказват лечение на мъж с туморно образувание в гърлото. Юрий Сарев няма здравни осигуровки, не разполага и със средства, за да ги възстанови. 50-годишният мъж живее на прага на бедността в мазе под наем в Панчарево.

Преди повече от месец заради признаци на задушаване в гърлото му е била поставена тръба, съобщи Bulgaria ON AIR, позовавайки се на сигнал на зрител. Към днешна дата обаче медицински грижи за него не се полагат.

Приятелката на Юрий Росица сподели, че двамата живеят без собствен санитарен възел, нямат и баня. Къпят се най-често при познати. Мъжът не е плащал осигуровките си, тъй като не разполага с пари. Поради същата причина няма и лична карта.

„До вчера дължимата сума за здравни осигуровки беше 1340 лева. На месец живеем с около 300-400 лева, като за мазето, в което живеем, плащаме 150 лева“, разказа Росица.

Двамата се надяват добри хора да помогнат със средства, за да бъдат платени осигуровките на Юрий и той да започне своето лечение.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ