След пазарлък за листи, Отровното трио се продаде на Слави и Мая! Честито на протестиралите

7 Dni Bulgaria26.10.2020
николай хаджигенов 3

Представители на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“ се присъствали на първата работна среща на основните извънпарламентарни политически сили, които според социологическите агенции имат шансове за участие в следващото Народно събрание.

Това означава, че Демократична България остава вън от тази коалиция.

Това съобщиха от Отровното трио – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, по чиято инициатива се провежда срещата. На нея бяха поканени и представители на Демократична България.

Тримата обаче не разкриха договорили ли са се някоя от двете партии да ги приюти, след като организираните от тях метежи вече затихват. Нещо повече, те искат да са водачи на листи. Това е била главната точка на разговорите, различна от обявената официално:

На срещата се стигна до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина. Затова обединение на ресурсите е реална необходимост, уточняват от Отровното трио.

В хода на срещата е постигнато съгласие за създаване на обща мрежа от доброволци – наблюдатели на изборния процес; бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция; съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра и създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Общо бе становището на участниците, че недоверието в способността на днешното управление да проведе почтени и честни избори изисква организирана гражданска съпротива. Предстои следваща работна среща, на която да се съгласуват още механизми за възпрепятстване на нарушенията и изкривяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори, информират още от Отровното трио.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ