Борисов благодари за подкрепата и разкри как се лекува

Бойко Борисов

Благодаря на всички, които проявяват внимание и подкрепа. Няма промяна в здравословното ми състояние: все още съм със симптоми на общо неразположение. Това разкри тази сутрин премиерът Бойко Борисов, който даде положителна проба за COVID-19.

„Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар. Общото ми състояние не ми пречи да продължавам да изпълнявам служебните си задължения“, увери той.

„Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание. Спазвайте мерките и се пазете!“, апелира още министър-председателят.

Бойко Борисов съобщи, че е дал положителна проба за коронавируса в неделя. Той разкри, че има общо неразположение, а специалисти предположиха, че това означава, че премиерът е не просто заразен, но и болен. От Министерския съвет обаче побързаха да уточнят, че състоянието на министър-председателя му позволява той да продължи служебните си ангажименти, въпреки че ще остане да се лекува в домашни условия.

Преди да стане ясно, че Борисов е заразен Столичната РЗИ свали карантината му по-рано от предвиденото, макар че той имаше контакт със зам.-регионалния министър Николай Нанков, дал положителна проба за коронавируса. Това предизвика противоречиви реакции за работата на СРЗИ, след като оттам вече свалиха по-рано и карантината на президента Румен Радев. Накрая се стигна до оставката на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев.

Междувременно броят на заразените и карантинирани политици у нас расте. Депутати и кметове също дават положителни проби за COVID-19.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ