Страшно е! ВМА търси доброволци за подкрепа на екипите си срещу коронавируса

3

Военномедицинска академия /ВМА/ търси доброволци за подкрепа на екипите си в битката срещу коронавируса, стана ясно от апел на лечебното заведение към всички студенти от последните курсове по медицина, специалисти по здравни грижи, специализанти и граждани с немедицинско образование.

От ВМА отбелязват, че пандемията е навлязла в нов етап от своето развитие. Тъй като вече осем месеца лекари, сестри и медицински работници на първа линия денонощно се борят със заразата, от лечебното заведение подчертават, че имат добър опит от началото на извънредната ситуация. Тогава десетки доброволци са подкрепили екипите на ВМА.

„ПРИЯТЕЛИ, предвид развоя на ситуацията, ОТНОВО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВАШАТА ПОДКРЕПА. Затова се обръщаме към всички студенти по медицина /от последните курсове на обучение/, студентите по здравни грижи /медицински сестри/, специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци, които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност, които имат желание и възможност да се включат активно и да подкрепят екипите на ВМА. Всеки, който желае да се включи, може да го заяви на е-mail: [email protected], като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка”, уточняват от лечебното заведение.

От ВМА напомнят, че за всички доброволци са осигурени необходимите лични предпазни средства.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ