Доц. Кунчев с важно предложение за задължителната карантина

Ангел Кунчев

Заповедта за задължителното поставяне под 10-дневна карантина трябва да се прецизира. Това смята главният здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. д-р Ангел Кунчев.

Пред „Свободна Европа“ той коментира казуса с отпадането на карантината на премиера и президента по-рано от предвидимото.

„Да, според заповедта дори при отрицателен тест, карантината не може да бъде свалена. Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна“, обясни Кунчев.

“За да няма такова дразнение, трябва да бъде описано много ясно при какви длъжности, в какви ситуации тази заповед може да бъде отменяна”, коментира още специалистът.

Той каза, че не може да се карантинират всички и например ако това стане и със здравния министър – кой би контролирал ситуацията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ