Шампион напусна групата на БСП в Парламента и съсипа Нинова: Нямаме доверие, колективност

7 Dni Bulgaria28.10.2020
михаил христов

Липсата на колективност изтъква параолимпиецът Михаил Христов като причина да стане независим депутат, стана ясно в началото на днешното парламентарно заседание.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева запозна депутатите с решението на колегата им Михаил Христов да напусне ПГ на БСП.

Депутатът от левицата изтъква в мотивите си, че не приема начина на работа в парламентарната група. Той признава, че усеща липса на колективност и доверие във взетите решения в групата, както и че има фундаментални различия с колегите си социалисти.

В края на септември червената група напуснаха първите шестима – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Миналата седмица към тях се присъедини и Чавдар Велинов.

А от началото на мандата соцгрупата напуснаха и двама от коалиционните партньори – Спас Панчев от земеделците и лидерът на комунистите Александър Паунов. Така напусналите стават общо 10 души.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ