Депутатите окончателно приеха промени във важен закон

Парламент

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за физическото възпитание и спорта. С тях се прецизира съществуващата уредба на антидопинговите нарушения и съответстващите им санкции.

С новите текстове законът се привежда в съответствие със Световния антидопингов кодекс 2021 г. Това се налага, тъй като Кодексът е задължителен за страната ни по силата на подписаната Декларация от Копенхаген за борба срещу допинга в спорта от 3 март 2003 г. и ратифицираната от България Международна конвенция за борба с употребата на допинг в спорта.

Целта на окончателно гласуваните днес промени в Закона за физическото възпитание и спорта е всички състезатели да се възползват от едни и същи антидопингови процедури и защити, без значение спорта, националността или държавата, в която са тествани така, че всички спортисти да участват в състезания, които са безопасни и справедливи.

„За“ промените гласуваха 106 народни представители. Промените влизат в сила от 1 януари 2021 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ