Чалгарите се бунтуват: Ние сме изкупителната жертва! Заразата не тръгва от дискотеките!

Галин и Емануела

Артистите от най-слушания музикален бранш масово недоволство срещу крутите мерки за затваряне на дискотеките. И не вярват, че те ще бъдат затворени само за две седмици. В същото време естрадните изпълнители одобряват мерките, за да бъде преборена най-зловещата болест на 21-ви век – коронавирусна.

Ние сме изкупителна жертва! Не съм чул зараза да е тръгнала от дискотека, негодува Галин пред „България Днес“.

Преди месец той поведе колегите си на протест на жълтите павета, когато дискотеките затвориха за първи път. Сега признава, че няма да се превърне в лидер на второ недоволство. Галин призовава да се дават финансови помощи на развлекателния бизнес – не на певците, а на барманите и сервитьорите и другите длъжности.

Самият той изкарал коронавирус. Последното нещо, което си мислил тогава е да отиде на дискотека. „Така че който е болен, няма да отиде в заведение. Предполагам, че има хора които са доволни, че това нещо се случва и страдаме“,  казва Галин.

Още по гневен е Стамен Стаменов- DJ Стамен. Той е бесен от скорошните мерки а Българския лекарски съюз, че заведенията не трябва да работят. Мерките имат подкрепата на естрадната любимка  Тони Димитрова, но само ако са за две седмици и с тях се  редуцират заболелите.

„Ако затварянето на заведенията ще спре заразата, нека затворят, но само за две седмици, то ясно че няма как да си говори с маска в дискотеката. Мислите ми наистина са объркани, сега не знам какво да мисля.“, коментира Тони.

На противоположно мнение е нейната адашка Тони Дачева, която освен затруднения в работата си се грижи за дъщеря си Виктория, която е първокласничка. „Не съм съгласна с мерките за дискотеки и барове, защото има и други институции, където заразата може да се пренася, а нашия бранш го отнася. Фактът, че ресторантите работят с намален капацитет и това означава, че е невъзможно да плащат пълния хонорар на един изпълнител“,  споделя певицата.

„За“ всички мерки е естрадната легенда Ваня Костова, която вярва, че вирус съществува и не е скептична спрямо все по-високите бройките заболели.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ