Пиленцата дойдоха при батко! Милко Калайджиев стана животновъд (СНИМКА)

Милко Калайджиев

Фермерски живот подхвана Милко Калайджиев. След като кризата удари лекия жанр, мустакът на републиката започна да се грижи за десетки животни, които обитават във и около язовира му в района на Свиленград.

Последните гости в домакинството на певеца са 20-ина патки, които той всеки ден ходи лично да храни. Животните много обичат да похапват натрошен хляб от ръката на Милко, но също така получават и здравословни смески. Емблематичното в случая е, че преди десетилетия мустак №1 изпя легендарния хит „Я елате, пиленца, при батко“, а те сега наистина са отишли при него, шегуват се почитатели на изпълнителя.

Грижите за патките не са много сложни, като единствено трябва да им се купува редовно храна. Край язовира Милко има и кучка, която през пролетта стана майка на 8 бебета. Тогава фолклегендата отново пътуваше постоянно от Свиленград до язовира, за да се грижи за палетата и да не остават без храна и покрив над главите си. Отделно той има и домашно куче, за което поделя грижите си със съпругата си Маргарита.

Не по-малко разнообразен е и животинският свят под водата. Едри шарани и още няколко вида риби плуват в язовира на Калайджиев, като за някои от екземплярите се носят легенди, че са с трофейни размери. Но и там грижите на фолкпевеца животновъд не са малко – огромни чували с жито се зареждат със седмици напред, за да бъдат хранени рибите и да стигат огромни размери, пише „България Днес“.

Във фермерските занимания Милко има помощник от съседното село Мезек, но предпочита лично да следи делата и да участва в грижите за патки, кучета и риби. „Събират се разходи, но не мога да ги оставя животните на произвола“, откровен е обичаният изпълнител.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ