Фандъкова каза дали ще затворят столичните ясли и детски градини

йорданка фандъкова

Виждате, че мерките се налагат заради увеличаване броя на заразените, които днес в София пак са много. С трима повече са пациентите, настанени на интензивно лечение. Това ни тревожи. Надявам се всички граждани да се включат активно в спазването на мерките. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която коментира ситуацията с коронавируса в столицата.

„Лично аз смятам, че преминаването дистанционно обучение трябва да се случи внимателно. В детските градини това е изключиртелно неудобство за родителите, но ще реагираме спрямо ситуацията. Не се налага затварянето на детските градини.

„Трябва да осъзнаем, че спазването на мерките е най-важно. Видяхме снощи и лекарите, които ни помолиха за това“, коментира тя.

„Не смятам, че има нужда от допълнителни мерки. Надявам се да имаме поне няколко дни, в които да видим как сегашните мерки работят. Притеснителното е, че във всички системи има хора, които се разболяват и са под карантина. В екипите на Общинска полиция също има такива. За това е толкова важно да спазваме мерките, никоя система не може да издържи. Например дори и машинистите в метрото са важни. Няма кой да ги смени“, заяви още Фандъкова.

Кметът на София не скри, че в столицата недостигът на лекари и медицински персонал също е сериозен. В трите многопрофилни болници с COVID пациенти капацитетът е запълнен.

„Втора градска болница има легла, но няма персонал“, даде за пример Фандъкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ