Парламентът реши: До 10 години затвор, ако карате…

София, Трафик, Коли

До 10 години затвор за извършителите на нелегален обществен превоз на пътници, приеха депутатите.

При обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или лиценз, законът предвижда затвор от 2 до 5 години, а моторното превозно средство се отнема в полза на държавата.

Когато се установи нелегален превоз на две или повече лица, наказанието за нарушителите е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 до 15 хил. лв., като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния, гласят новите текстове, приети от парламента.

От левицата остро се противопоставиха на промените, тъй като социалистите поставиха под съмнение целта на законодателя, че с така записаните поправки ще се постигне ограничаване на нелегалните обществени превози. Те обвиниха управляващите, че са поели ангажименти към транспортния бранш и искат да ги прокарат на всяка цена без за последните години да са хванали и един превозвач на нерегламентирани превози.

Стигна се до остри забележки към председателстващия пленарното заседание Валери Симеонов, че цензурира изказванията на опозицията, а лидерът на НФСБ бе категоричен, че взима думата на опозицията, защото не говори по същество.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ