Професор: С 13 пъти повече са заразените с COVID-19 у нас от септември насам

Коронавирус

В УМБАЛ „Св. Анна“ има 70 пациенти с коронавирус. Около 5-6 души са в реанимация с пневмония и тежко протичане на заразата. При нас няма положителен пациент без тежка форма на пневмония. Това разкри пред Нова телевизия пулмологът проф. Коста Костов.

„2-3 седмици след либерализацията на мерките започна нарастване на случаите. Тази тенденция се наблюдава и след отварянето на училищата. В момента е взето балансирано решение – малките деца са на училище, защото те биха изпитали най-голям стрес“, разкри пулмологът.

„В момента дихателната система е най-важна“ разкри проф. Костов.

С 13 пъти е скочил броят на заразените с коронавиурс от септември насам. Смъртността от вируса е паднала с 3 до 6 пъти на световен план. В България има леко повишаване на смъртността“, коментира той.

„Във всички болници има липса на квоид-легла и медици“, заяви експертът.

„Никой лекар няма право да дава песимистични прогнози, трябва да правим всичко възможно да ги преборим. Гледам оптимистично напред“, завърши проф. Коста Костов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ