Красимир Вълчев обяви на колко училища е разрешено да преминат към онлайн обучение

Красимир Вълчев

На 15 училища е разрешено да преминат към обучение на по-малките ученици в онлайн среда. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса (НОЩ).

„Продължавам да съм на мнение, че училищата не трябва да се затварят първи. Също, че трябва да се действа локално. Ситуацията се усложнява, тези мои аргументи става по-леки“, каза Вълчев. Той даде за пример Франция и германия, където училища останаха отворени, въпреки тежките ограничителни мерки.

„Най-лесно е да затворим училищата и да жертваме правото на образование, защото няма икономически интерес и загуба от това, но трябва да знаем, че рискуваме дългосрочни загуби“, обясни Вълчев.

Той каза, че в София ситуацията е най-тревожна. „Разрешавам на всички училища, които са подали искания за преминаване на обучение в електронна среда“, каза министърът.

Той изказа съболезнования на близките на починалите учители, които са били заразени с COVID-19. Имаме загинали четирима учители за 20 дни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ