Ужасът няма край: Нови 37 случая на COVID-19 в дом за хора с умствена изостаналост

3

Още 25 от настанените в Дома за възрастни с умствена изостаналост в шуменското село Лозево и 12 души от персонала са с положителни проби за COVID-19. Така общият брой на потребителите и служителите с положителен резултат за коронавирус в Дома вече е 66, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Всички заразени от персонала са изведени от работните им места и карантинирани. Обсъжда се възможността за обслужването на хората в Дома с положителна проба за COVID-19 в отделен сектор, отбелязват от РЗИ.

Новодиагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие в областта са 100 души. Най-много са новите случаи на коронавирус в община Шумен – 88, от които 55 са в областния град.

По информация на директора на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов, към 12.00 часа, в болницата са хоспитализирани 104 пациенти с доказан COVID-19, както и 30 души, за които се очаква потвърждение от тестовете им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ