Боил Банов разкри дали ще затворят напълно театрите и кината

Боил Банов

Няма как да избягаме от тази реалност, въпросът е да продължаваме напред. Няма да затваряме нищо. На места самите директори преценят дали да ограничат спектаклите. Има и заболели състави. Това заяви министърът на културата Боил Банов.

„Важното е да не спираме и да продължаваме напред. Подсигурени са театрите. Осигурени са буфери“, потвърди той.

„Помогнахме на свободни сектор. Има дългосрочна програма и ще позволи хората и следващата година да работят свободно. Помогнахме на всички много сериозно и дългосрочно“, увери министърът.

Пред бТВ той коментира, че са взети сериозни мерки не просто за оцеляването, но и за развитието.

Министър Боил Банов разкри, че 28 милиона лева са допълнителните за културата. 25 милиона лева ще бъдат дадени само за кино индустрията. 

„Има си механизми, ясни начини за работа, за разпределение на парите“, отбеляза той.

Боил Банов коментира, че отношенията му с бившия министър и настоящ председател на комисията по културата в парламента Вежди Рашидов са само работни. Преди дни Рашидов каза, че той е направил Банов министър, но в първите дни се е еманципирал.

„Не мога да кажа, не съм в кухнята в тези взаимоотношения. Мен ме е назначил и премиера Бойко Борисов. Аз водя ясни и категорични политики“, отговори Банов на въпрос за коментара на Рашидов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ