Ще има ли вечерен час за заведенията в София?

Ресторант

Столичната община обмисля да въведе час, до който ресторантите и кафетата в града ще имат право да са отворени, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Очаква се днес столичният щаб за борба с COVID-19 да обсъди до колко часа вечер е подходящо да работят този тип заведения.

„Става дума за приемливо работно време за собствениците на заведенията. Ще разговаряме и с браншовите организации и се надявам заедно да намерим решение“, обясни столичният кмет.

Причината за новата мярка е, че при направени проверки са били установени нощни барове и дискотеки, които би трябвало да са затворени, но са работели.

„За разлика от кафетата и ресторантите, нощните барове нямат право да работят според сега действащата заповед. Някои обаче са нарушили тази разпоредба на здравния министър и снощи СДВР е открила няколко отворени за клиенти дискотеки в Студентски град. Управителите на тези нощни заведения ще бъдат санкционирани“, каза Фандъкова.

Тя коментира и развитието на пандемията. „В София има лек спад на новозаразените за последното денонощие, но отчитаме трайно увеличение на броя на хоспитализираните и на пациентите, които са на интензивно лечение“, предупреди кметът.

Фандъкова подчерта, че иначе към момента не смята, че други мерки са необходими. „Отново ще кажа, че за мен работата на детските градини и на училищата с малките ученици там, където няма чувствително повишение на броя на заразените, e важна заради децата, заради тяхното образование. Така че надявам се с тези мерки, които от вчера бяха въведени да има ефект и да има едно задържане, за да може нашите медици да успеят да ни лекуват“, каза тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ