ГЕРБ и ресторантьорите взеха много важно решение за бизнеса!

Даниела Дариткова

Ресторантьорите разговаряха с ГЕРБ в търсене на решение за бранша на стана ясно на извънреден брифинг. Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че ДДС-то ще бъде намалено на 9%

„Част от нашия сектор не работи. От месеци изготвяме проекти и ги представяме на правителството и намаляването на ДДС за доставка на храна по домовете. Днес представихме крайните становища и се надяваме да бъдат одобрени от правителството“, коментира Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

Даниела Дариткова заяви, че има политическо решение и добави, че ДДС-то ще бъде намалено на 9%. Изчисленията показали, че по-ниската ставка ще струва на хазната около 15 млн. лв.

„В следващите седмици смятаме, че поправката ще бъде гласувана и подкрепена в пленарна зала“, уточни тя и добави, че решението е до края на 2021 г., както и за другата намалена ставка за ресторантьорския бранш.

„Фирмите, които извършват посредническата услуга, ще продължат да работят на същия принцип. Комисионната, която фактурират към ресторантите, ще си остане на 20%. Когато е само каране, автомобил или разнос, това не е ресторантьорска услуга и ДДС ще остане на 20%“, каза Алибегов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ