Вътрешният министър разкри колко хиляди българи са глобени заради карантината

Христо Терзийски

От началото на март са образувани над 3100 досъдебни производства и вече има над 500 постановени присъди, които са пробация, условно лишаване от свобода, глоба и 1 или 2 присъди за активно лишаване на свобода.

Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски на извънреден брифинг.

Ние със здравните власти продължаваме работа с една цел не разрастване на тази болест. Това, което постъпва на информация от министерството на здравеопазването в рамките на 2 часа информацията идва при нас и после вече съответно към районните инспектори.

„Освен актовете, като най-много са за не носене на маски –  над 23 000 са съставени, ние издаваме и полицейски разпореждания, така че гражданин, който неволно нарушава тези разпореждания да се коригира“, обяви Терзийски.

Призовавам гражданите да спазват карантинните мерки. Ние съставяме и актове, над 23 000 са съставени, основно за неносенето на маски“, допълни Терзийски.

Той предупреди, че има опасност малките населени места да останат без или с минимален брой униформени, докато се следи за спазването на карантината.

„От 13 март до 29 октомври актовете по член 209 от Закона за здравето са 23 894“, съобщи още Терзийски. Само вчера има образувани шест производства и над 180 акта за неносене на предпазна маска.

„Нашата цел не е да глобяваме гражданите, а да вземат мерки и да преустановят противоправното деяние“, призова гражданите вътрешният министър. Заповедта за използването на спрей от полицаите е издадена през 2006 г., а лицензът е до 2021 г.

„Нас марките не ни интересуват“, завърши Христо Терзийски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ