Директорът на БНР Андон Балтаков оттегля оставката си

Андон Балтаков

На Общо събрание в БНР генералният директор на медията Андон Балтаков обяви, че ще оттегли още днес оставката си, депозирана в Съвета за електронни медии.

„Дори в момента не ме интересува – сега, когато започнах да мисля в дълбочина, дали този закон ще влезе или няма да влезе в Народното събрание. Има много по-важна работа, а тя е наистина БНР да стане обществено радио. Лешояди кръжат около БНР. Срещу нас има хора или позиции, които не отговарят на начина, по който ние искаме да работим и да живеем в това общество. В тази битка трябва да сме заедно. Отивам в СЕМ, да си (оттегля оставката – бел. ред.), наистина, накарахте ме, накарахме ме“, коментира Балтаков.

Шефът на националното радио подаде оставката си в СЕМ, след като от Министерството на културата предложиха законопроект за промяна в Закона за радиото и телевизията, в който липсват одобрени от Националното радио предложения.

Основните промени, за които настоява Общественото радио, са изключени от внесения текст, но под тях стои одобрението на Генералния директор на БНР, получено преди месец за друг законопроект, обясни тогава Андон Балтаков, който поиска оставката на Боил Банов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ