Медик обясни кои лекарства са му помогнали да пребори К-19!

meds-759

Добре съм. Добре сме, много по-добре! Но първо искам дълбоко да се поклоня на моите колеги и на всички, които се грижиха за нас в тези тежки дни на изпитание. Трудно е да ви опиша как се справят облечени в тези скафандри, как със запотени очила и шлемове, с два чифта ръкавици успяват да ти хванат венозен път, за да ти текат лекарствата.

Как до 23:00 приключват назначенията и веднага започват да зареждат за следващите в 6:00. Това написа в личния си фейсбук профил председателят на шуменската Районна колегия на Българския лекарски съюз д-р Красимир Симеонов, който 29 септември бе приет за лечение с COVID 19 в МБАЛ Шумен, пише shumenonline.bg.

Докторът споделя, че от два дни не приема антибиотици и е дошло ред да обърне внимание на организма си, който, за да се пребори с болестта поел големи дози антибиотици, дексаметазон, парацетамол, софтафилин, дифлазон и други медикаменти.

„Това може да се види само отвътре, но не го пожелавам на никого. Тези хора, герои, просто си работят, вижда се, че са уморени, но не мрънкат. Мрънкащите са отвън, че трябвало да носят маски и не можели да отидат на дискотека! Знам, че няма достатъчно силни думи да изразя благодарността си, но искам да знаете, че и аз и други хора сме живи благодарение на техните усилия.

Благодаря и на д-р Загорчев, че се ориентира светкавично за ситуацията и ме посъветва да не отлагам болницата. На никой не му се лежи в болница, но ето точно след месец сме си в къщи, макар и под „домашен арест“.

Няма стаден имунитет, може да се заразиш и 4 пъти, бях на 5 антибиотика. Това казва още д-р Красимир Симеонов, цитиран от „Труд“.  „Няма масов имунитет, последните изследвания показват, че 2-3 месеца са антителата. Четири пъти в годината можеш да се заразиш с коронавирус, защото няма да има стаден имунитет. Иначе всеки има право да говори, но то може да е много опасно.

Доколкото знам няма изработен протокол за лечение, а само схеми на отделните болници. За Антистенокардин съм чувал в плевенската схема и се консултирах с колежка-кардиолог от Варна, която работи в Германия. Разбрах, че е отречен. На последния Национален съвет на БЛС, на който бях, колегите решиха да се събере борд от различни специалисти за създаване на единен алгоритъм, но доколкото знам това още не е станало“, каза лекарят.

„При мен всичко започна със силно схващане във врата, не спах две вечери. После се появи температура, болка зад гръдната кост, високо кръвно, кашлица. На 29 септември постъпих в МБАЛ-Шумен с двустранни изменения на белия дроб. Веднага ми приложиха антибиотик Уназин, към него добавиха и Сумамед/Азитромицин. Приемах общо 5 антибиотика, защото при мен нещата се усложниха.

Също и венозно Фраксипарин, Парацетамол, антимикотични медикаменти. Десет дни поддържах температура, имах кашлица с храчки до кръв, бях 5-6 дни на кислород. Преляха ми два сака плазма, от които очаквах бързо възстановяване, но то не се получи веднага. Аз съм на 69 г. без хронични заболявания.

След 23 дни в болница вече съм изписан и на 30 октомври карантината ми изтича. Сега съм само на пробиотици, Витамин D, хомеопатични лекарства. Загубил съм много мускулна маса. В началото на ноември се връщам в кабинета си да лекувам пациенти“, разказа д-р Симеонов.

След продължила близо месец борба с коварната болест, днес медикът и съпругата му, която също се заразила, са вече у дома.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ