Ученици се наливаха с водка в час, уволниха учителя им (СНИМКА)

Алкохол

Учителят от средно училище „Св. Патриарх Евтимий” в Пловдив Иван Куцаров бе освободен тихомълком, след като в социалните мрежи бяха публикувани клипове как деветокласници пият водка под чина в час по история.

Куцаров сам даде гласност на скандала в своя фейсбук профил, цитиран от „24 часа“.

Срамният инцидент станал тази сряда по време на последния му час с 9 „г” клас.

„Около средата на часа направих забележка на няколко от учениците, че нарушават дисциплината в час. Те ми обясниха, че на едно от момичетата от класа ѝ е лошо. Казах на момичето, че е свободно да си тръгне и да си почива вкъщи, без да ѝ пиша отсъствие.

Тя отказа и часът завърши без повече проблеми“, посочва преподавателят, който бил назначен временно в началото на ноември по заместване.

След края на работния ден той се натъкнал в социалните мрежи на видеоклипове, на които се вижда как въпросното момиче се е навело под чина и пие от стъклена бутилка за водка. „Клиповете бяха качени от нейни съученици. На тях се вижда всичко – стаята, учениците, аз.

Реших, че няма как да не взема мерки“, допълва Иван Куцаров.

На следващия ден той се свързва със заместник-директора Милена Цветанова и класния ръководител на класа Дарина Николова.

„Обясних всичко и показах клиповете. Те ме разбраха и казаха, че нещата няма да останат така. Един час по-късно с мен се свърза заместник-директорът и ми каза, че на телефона е директорът – госпожа Валентина Стоенчева. Разказах всичко и на нея, а тя завърши със следните думи – „Утре Ви чакам в училище, за да подпишете документа, с който Ви освобождаваме. Титулярната госпожа се завръща”, свидетелства учителят.

На срещата директорката му показала видеоклип от камерата за видеонаблюдение в стаята и заявила, че той е виновен за случилото се. По време на инцидента той пишел плана на урока на дъската, а трябвало постоянно да следи какво правят 26-те души в стаята.

„Тя не ми благодари, не ми обясни защо ме махат, не ми каза къде са били грешките ми и какви са нещата, които са им харесали или не са им харесали“, отбелязва Куцаров.

Директорката Валентина Стоенчева го разкритикувала, че в неговите часове няма дисциплина. „Преди десетина дни в мой час в IX „а” клас влязоха директорът и заместник-директорът за проверка на униформи. Всички бяха с униформи. Дисциплината беше нормална, както винаги.

Това е най-тихият и безпроблемен клас (от тези, на които преподавам). Днес тя излъга брутално, че дисциплината в онзи ден била потресаваща. Каза, че още в коридора била чула. Долна и гнусна лъжа. ЛЪЖА!“, гневи се освободеният учител.

Той се опасява, че срещу него ще бъдат използвани всякакви методи и ще бъде дискредитиран по всякакви начини. „Ще бъда обвинен във всякакви неща, които не са мое дело.

Ще бъдат използвани неща от личния ми живот. Това не ме притеснява. В момента ми е изключително болно и тъжно“, заключава Куцаров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ