Първи случаи на заразени с коронавирус медици в още една голяма болница

коронавирус

Първи случаи на заразени с коронавирус медици са регистрирани и в общинската болница в Троян. С положителни проби садвама лекари и четири медицински сестри. Зарази липсата на персонал е затворено Неврологичното отделение на Ловешката болница, след като още една медицинска сестра е с положителна проба, а преди три дни сред заразените бяха и трима лекари от отделението.

Броят на заразените в Ловеч и Троян продължава да се увеличава с бързи темпове. За последното денонощие от новорегистрираните 54 случая на заразени с коронавирус в областта 34 са в Ловешко и 14 в Троянско.

Продължава да расте броят на заболелите и в ловешкото село Малиново, където с положителни проби са още четирима местни жители.

В болници са приети за лечение 12 души.

Още една медицинска сестра от Неврологията в Ловешката болница е заразена и отделението е затворено за неопределено време заради липсата на персонал, след като преди три дни с положителни проби там бяха трима лекари и медицинска сестра.

Пациенти с неврологични проблеми ще бъдат насочвани към МБАЛ – Троян.

С положителни проби са и учител от ОУ “Христо Никифоров“ и ученик на 14 години от Езиковата гимназия в града, но те не са посещавали учебните заведения през последните 48 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ