Добра новина за безработните лица в Благоевградско

preskonf-slujbi

Агенцията по заетостта e отчела 5,7 % равнище на безработица за страната, като това е най-ниското равнище за последните няколко години.

За месец юни регистрираните безработни лица на територията на областта са близо 14 хиляди, като в проценти това е 9,2%. Данните съобщи Пепи Таковска от Регионалната служба по заетостта, предава Радио Благоевград.

Тя каза още, че за отчетения месец на работа са постъпили близо 1300 лица, голям процент от които, с посредничеството на бюрата по труда. Към момента на територията на област Благоевград са заявени близо 1200 работни места, както за специалисти със средно и по-ниско образование, така и за висшисти.

Станка Михова от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ информира, че в момента тече кампанията за подаване на заявления за отпускане на еднократна помощ за първокласници.

„Средномесечният доход на член на семейството не трябва да превишава сумата от 450 лева, а помощта е в размер на 250 лева.“

Със 186 проверки е приключил месеца за Инспекцията по труда в Благоевградско, като голяма част от тях са свързани със сигнали за неизплатени възнаграждения. Това обяви Славянка Симитчийска. Тя каза, че се наблюдава ръст на еднодневните трудови договори в отрасъл „Растениевъдство“, като припомни и опцията, земеделските стопани да заявяват онлайн такива договори.

Снимка: Радио БлагоевградЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ