Каракачанов разкри дали е време да се правят полеви болници

Красимир Каракачанов

Армията може да се включи с транспортните си средства, полевите си болници. Не мисля, че е дошло време за това. Ефектът ще е по-добър, ако се използват почивни бази и хотели. Въпросът е, че не достигат кадри. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод ситуацията с коронавируса у нас.

„Колко са доброволците, които отидоха в болницата? Хайде да спрем да критикуваме! Ако чакаме някой от Европа или Москва да ни свършат работата, няма да стане! Ние можем да разчитаме само на собствените си сили“, каза той пред бТВ.

Попитан за взаимоотношенията между премиера и президента, министърът каза:

Аз мисля, че точно в такива трудни ситуации държавниците трябва да показват държавническо чувство.

Според него от правителството има ход в тази посока.

„Клякането на Скопие сега е равносилно на проблем утре“, така Каракачанов коментира разногласията със Северна Македония.

„За науката и за мен македонският език няма, това си остава един български диалект. Не им прави чест“, коментира той.

Вицепремиерът беше изключително твърд в мнението си, че българският национален интерес няма да бъде предаден. Каракачанов смята, че като дойдат у нас македонсктие му колеги се държат добре, но после ходят и говорят невярни неща.

По случай пътуването си в САЩ, той потвърди, че е занесъл на Доналд Тръмп писмо до Борисов. Не е чел обаче съдържанието му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ