Огромен брой учители подкрепят онлайн обучението

Онлайн обучение

71,2% от педагогическите специалисти подкрепят започналото вече дистанционно обучение в гимназиален етап, а 28,8% са на противоположното мнение. Това показва проучване на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ относно евентуално преминаване на образователната система в обучение в електронна среда. Проучването е направено сред 6100 педагогически специалисти в рамките на четири дни.

65,8% биха подкрепили започването на дистанционна организация в прогимназията от 3 ноември.

По отношение на начален етап 53,1% смятат, че не трябва да се преминава към дистанционно обучение срещу 46,9% на противоположното мнение.

56,5% са срещу преминаване на детските градини в дистанционен режим, а 69,9% от анкетираните смятат, че висшите училища трябва да преминат в обучение в електронна среда от разстояние.

В момента 671 са заразените учители, но в тази бройка не влизат учителите, които са в карантина заради позитивен тест на член от семейството или в случаите, когато детето на учителя е карантинирано заради карантиниран клас или група в детска градина.

Българското училище е възможно най-безопасната среда, но упорито се използва с политически цели да се насади мнението колко опасни са образователните институции и че именно там са инкубаторите на заразата, посочват от синдиката.

Някои учители вече ползват отпуск заради всяването на паника. Във връзка с това ръководствата на образователните институции са в огромно затруднение да осигурят замествания, дори и при 10% болни учители. Именно затова дистанционният режим е единственият изход, посочват още от синдикат „Образование“.

Остават проблемите с липса на дигитални средства и дигиталните ресурси за работа на педагозите в електронна среда.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ