Трус в БСП: Още депутати напускат парламентарната група! Остават само пуделите на Нинова

7 Dni Bulgaria02.11.2020
Парламент, Народно събрание

Очаква се масов теч от парламентарната група на БСП. Това сподели пред Lupa.bg народен представител от левицата. Той обясни, че поредният отлив на депутати се очаквал някъде към януари. Тогава ще започнат да се редят листите за парламентарните избори и вече ще има яснота кой влиза в тях и на каква позиция.

„Тогава излъганите камили, които са се надявали на нещо, ще започнат да напускат. И групата на БСП ще се свие като шагренова кожа”, коментира депутатът.

Той даже загатна, че още утре можем да станем свидетели на поредния отлюспил се от БСП народен представител. „Обикновено във вторник се отцепват… Това е като капка китайско мъчение – не знаеш кога ще те удари по главата следващата капка”, обрисува ситуацията бивш член на лявата парламентарна група.

Той направи прогноза, че един от следващите напуснали може да бъде Мартин Обрешков. „Това са шамари за Корнелия и за нейни авторитаризъм, но няма какво да направи. Така се получава, като извади интелектуалния потенциал от партията и остана с пуделите”, безмилостни са в критиките си соцдепутати.

Според вече бивши членове на „БСП за България” в следващото Народно събрание групата на левицата ще наброява между 40 и 50 депутати. За сравнение – в този парламент от името на БСП влязоха 80 души.

„Ще има рязък спад, защото вече има и нови партии – Слави, Мая… Николай Малинов с неговите „Русофили” също ще откърти парче  – 1% да вземе, ще го вземе БСП, не от другаде. А ако и Румен Радев направи партия… тогава БСП съвсем ще отече”, коментира пред Lupa.bg независим депутат.

Той намекна, че за бъдещата партия на президента работят военните и бившите служби.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ