Двама учители загубиха битката с COVID-19

Тъжна вест

Двама учители от Средното училище „Васил Левски“ в град Опака са починали през последната седмица, съобщи БНР.

Учителката, която е на 43 години, е била диабетичка. На 30 октомври е установено, че има положителен PCR тест. Причината за смъртта ѝ е усложнение от коронавирусната инфекция.

Колегата ѝ на 49 години също е имал грипоподобни симптоми, но не си е правил тест, уточнява директорът на учебното заведение. По думите му педагогическият екип е притеснен, стрес има и сред учениците и техните семейства.

Днес специализирана фирма ще извърши дезинфекция в учебното заведение. За успокоение и на възпитаниците на училището, и на родителската общност директорът е поискал от Министерството на образованието и науката от утре да се премине към обучение в електронна среда. Вече има потвърждение за учениците от 5 – 7 клас, очаква се и за най-малките от 1 – 4 клас.

В средното училище Опака работят общо 24 души педагогически персонал. Има един с коронавирус, а 9 души отсъстват заради грипоподобни симптоми.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ