Теменужка Петкова: Подготовката на България за COVID-19 е една от най-адекватните

Теменужка Петкова

Призивът на премиера е всеки министър така да организира дейността си, че да е на първа линия и в помощ на гражданите. Всички ние знаехме, че ще има втора вълна и не сме спирали да работим в тази посока. Държавата работи непрекъснато в подкрепа на хората и бизнесът. Подготовката на България е една от най-адекватните. Това смята енергийният министър Теменужка Петкова.

Работи се непрекъснато за разкриване на легла, българските граждани да са спокойни. Ние знаем какво правим, увери тя.

На въпрос за допълнителните мерки Теменужка Петкова каза, че затварянето би бил най-лесният вариант, но не и най-добрият. По думите й затварянето на икономиката ще се отрази абсолютно негативно.

„Нашите усилия са насочене към това българските граждани да спазват мерките. Отговорността трябва да бъде споделена“, смята тя.

И подчерта, че кабинетът ще направи всичко възможно, за да не се стига до локдаун.

Енергийният министър каза, че Плана за възстановяване след коронавируса включва и мярката за енергийна ефективност – както за жилищните, така и за промишлените граждани. Тя посочи, че икономиката ни е със сериозна енергийна интензивност.

452 млн. лв. ще има за подмяна на уличното осветление. Ще има и отново саниране.

Трябва да знаем, че винаги сме спазвали европейското законодателство. Средствата ще подлежат на много сериозен контрол. Тези пари са резервирани за България. Работата е да направим такива проекти, които да бъдат одобрени и да започнем максимално бързо работа по тях, каза Петкова.

Министърът на енергетиката посочи, че няма средства за въглещните централи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ