Здравният министър обяви плана за овладяване на коронавируса у нас

проф. Костадин Ангелов

Ако има увеличаване на броя на заразени и поставени под карантина, може да подходим и с изпращане на имейл или смс. Такава е ситуацията в Германия, там се отказаха да търсят и да правят епидемично проучване. Усилията на властите се насочва към други ресурси. Към сегашната ситуация РЗИ смогва. Това заяви здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, пише Novini.bg.

Той каза, че ще пътува до Бургас, където иска да види организацията в болниците, защото има данни, че се отказва хоспитализация на пациентите. Проф. Ангелов каза, че Бургаският регион е много голям, но броят на леглата е малък. 

Текат проверки дали има забавяне в лечението на пациети с коронавирус, които са починали. Проверява се дейността на болниците, но и на лабораториите, които правят тестовете.

На места, където има държавни лечебни заведения и тези с 50% участие на държавата ще има разположени фургони за консултации на хора, които не могат да стигнат до личния лекар, за да получат навременна информация. Ще може да им се извършва и антигенен тест. До 6 ноември трябва да се направи съответната организация.

Работи се е и за електронно направление на PCR тестове.

Проф. Ангелов подчерта, че се надява повече хора да направят този антигенен тест, за да се даде яснота и за заболеваемостта.

Относно забавянето на работата в Спешната помощ, министърът разкри, че ще има пренасочване на линейки към София и другите големи градове от филиалите, където няма такава натовареност.

Междувременно проф. Ангелов отново настоя, че няма да позволи заобикаляне на правилата. Той иска подкрепа и участие на всички в здравната система. И подчерта, че всичко се прави в подкрепа на българските граждани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ