Интеграция на хора, които са дошли в Европа, за да завладяват, а не за да живеят…като европейците

карлос контрера

Преди време бях написал един текст – „Интеграцията невъзможна“. Мисля, че беше есента на 2015г. На фона на случилото се миналата седмица във Франция, а вчера и в австрийската столица, този дамоклев меч надвисва все повече над европейските общества. За т.нар. интеграция става въпрос, интеграция на хора, които са дошли в Европа, за да завладяват, а не за да живеят…като европейците.

През 80-те и 90-те години на миналия век ислямският фундаментазлизъм и екстремизъм беше (с малки изключения) явление, присъщо за Близкия Изток, а по-сетне и за Африка. Днес, след три десетилетия „интеграция“ той е вече в Европа. Само преди няколко години станахме свидетели на подобни сцени – атентатите в Испания, във Великобритания, в Белгия, във Франция. Дали се извадиха поуките? Едва ли. Тогава европейската политическа мисъл и доминираното от либерални възгледи общество решиха, че ще борят ислямският тероризъм с меченца и палене на свещи. С известна доза цинизъм можем да установим, о, чудо, че това май не проработи. И наследниците на ония терористи и ислямисти тези дни взеха пак кървав дан.

Оставям настрана глупостите на прогресивните умове, обсебили политическия и обществен живот в Западна Европа. Те са безнадежни в своето безсилие да родят нещо смислено, витално. Сега по важният въпрос е какво се прави занапред. Очевиден е тежкият дефицит в системите за сигурност. Хлабавата политика в сферата на антитероризма ражда чудовища. Поради въведения модел на политическа коректност всеки опит за по-строго прилагане на законите и протоколите за сигурност среща обществено-политически отпор. Резултатите са ясни. С мантрата, че по-активни действия на службите за сигурност ще се нарушат гарантираните човешки права и свободата на гражданите, оправдаваме всяко лежерно и инертно поведение в сферата на сигурността. Сетне идва въпросът – ама кой е винове, защо и този случай е бил пропуснат.

Мнозина биха казали, че проблемът трябва да се лекува в своя зачатък. Това означава затваряне на джамии, депортиране на екстремисти там, откъдето са се довлекли, нулева миграция от Азия и Африка. Означава още цялостно преосмисляне на социалните системи, върху които въпросните мигранти (някои вече трето поколение) паразитират успешно и ударно се размножават. Съвсем резонен е и философският въпрос за допускането на културните особености на това население – което де факто само желае и се сегрегира. Навлязло дори в европейската образователна система, то нахалства да я устрои по шериатски образец – забележете, че на „новите европейци“ много им пречат кръстовете и свинското месо в ученическите столове. Претенции, претенции, претенции. От хора, чиито живи родители идват от територии, където питейната вода и електричеството са лукс.

Дали търпението на Европа свършва по тази тема? Може би. Дано не е късно вече. Иначе като първа стъпка съвсем логично е да се затворят границите и поне новите пришълци незабавно да се връщат в страните им. Като първа стъпка. А като втора не е лошо да ги последват и брадатите проповедници на смърт от европейските джамии.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ