Нинова заразила маса народ с COVID в БСП, тръшнала и екс-полицайка

7 Dni Bulgaria03.11.2020
корнелия нинова, румен гечев

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е била болна поне от миналия вторник, разкриха източници на Lupa.bg от „Позитано“ 20. Тя е била с повишена температура, но без други симптоми, на работа в червената централа и според запознатите, има заразени няколко души там – и от апарата, и от Изпълнителното бюро. Вчера стана ясно, че вече и член на тясното партийно ръководство – депутатът Стефан Бурджев, е лепнал коронавируса, макар че заразата в Народното събрание при социалистите се сее от поне 2 седмици.

„Голяма част от апарата е бил в контакт с Нинова във вторник и в сряда миналата седмица, а малцина се тестват“, твърдят още нашите източници. По неофициална информация положителна проба е дала и близката до Нинова екс полицайка Ели Спасова.

Мнозина обаче нямали средства за PCR-тестове и или решили да се самоизолират вкъщи, или ходели на работа, част от тях вече с клиника. „Заплатите са толкова мизерни, че хората не могат да отделят по 120 лева за тест“, разказват още от централата на Столетницата.

Във Варна пък се опасявали от зараза в местния областен съвет на червените заради Борислав Гуцанов, който също е бил в контакт с Нинова миналата седмица. Там вече пламнаха след като депутатът Иван Иванов-Пилето бе изловен да се разхожда в града, докато е в карантина заради заболяването.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ