Ужас: Коронавирусът погуби студент-изследовател в Пловдив (СНИМКА)

Тъжна вест

Снощи, след кратко боледуване, Хованес Сачлиян загуби битката с Covid-19 и завинаги остана студент в 4 курс на специалност „Археология“.

Това съобщи на фейсбук страницата си преподавателят проф. Христина Тончева, при която Хованес е изучавал старобългарски в ПУ „Паисий Хилендарски“..  Проф. Тончева уточнява, че студентът е строителен инженер по образование, влюбен в старата история, археологията и нумизматиката и воден от любопитството на откривателя.

Така той записва второ висше образование, като бакалавър по „Археология“.

Хованес беше страстен изследовател, участник в студентските разкопки до с. Драгойново, солниците на Провадия и Източната порта на Филипопол и ще бъде запомнен от колегите и преподавателите си като достоен човек, сърцат и усмихнат, студент с потенциал за развитие, отличен организатор и активен участник в дейностите на СИАК „Проф. Велизар Велков“.

Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките на Хованес Сачлиян и нека бъде светло на душата му, пише още със скръб преподавателката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ