Министър Захариева се самоизолира, чакат PCR теста на заместника ѝ

Екатерина Захариева

Зам.-министър Петко Дойков даде позитивен резултат за COVID-19 с бърз тест

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се самоизолира, след като зам.-министър Петко Дойков даде позитивен резултат за COVID-19 с бърз тест в рамките на рутинно изследване на ръководния състав на МВнР. Очакваме резултата от неговия PCR-тест.

Захариева няма оплаквания и е в добро общо състояние, като продължава да изпълнява служебните си задължения. Въпреки че резултат от бърз тест не е основание за карантиниране, вицепремиерът незабавно се самоизолира, докато резултатите на зам.-министър Дойков не бъдат потвърдени и с PCR-тест.

Екип на СРЗИ веднага тества министър Захариева с бърз тест, като резултатът й е отрицателен. Очаква се и резултатът от нейния PCR-тест в края на работния ден днес.

Тъй като Дойков участва в делегацията на вицепремиера Захариева в Берлин за тристранната среща в Берлин в понеделник с Република Северна Македония и Федерална Република Германия, МВнР по дипломатически път уведоми незабавно делегациите на другите две държави.

Под карантина са поставени още членовете на цялата българска делегация, която бе в Берлин.

МВнР уточнява, че вицепремиерът Захариева и членовете на нейната делегация, както и екипажът на специалния самолет, бяха тествани чрез PCR-тест преди заминаването и резултатите на всички бяха негативни. Днес целият екип на министъра ще бъде тестван още веднъж с бързи и с PCR тестове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ