„Коронавирусът отвътре, как ме лекуваха в българска болница“

"Пълмед", Коронавирус

Крайно интересен разказ се появи в социалните мрежи. Негов автор е Димитър Петров от София. В своя кратък, но съдържателен текст той описва как е бил лекуван или по-точно защитаван от бъдещо заразяване с коронавирус.

„Бях привикан за карантина в едно от столичните болнични заведения, които в момента приемат пациенти. Чувствах се добре, нищо ми нямаше, мога да твърдя, че съм здрав и спортно активен човек, но все пак се съобразих и минах карантината. Въпреки, че има недостиг на кадър и някакъв вид техника (не съм компетентен, за да коментирам в подробности) искам да изразя огромната си благодарност за лекарите и хората, които работят на доброволни начела, за усилията. Летят напред, назад, не се спират, не сядат да починат, раздават се не на 100, а на 110%. Телефоните им не спират да звънят, те буквално не спят, а са 24/7 на разположение под огромен стрес. Въпреки всичко се усмихват и ти казват думите, които искаш най-много да чуеш в този момент: „Всичко ще бъде наред Г-не“. Нека не психясваме и не изкупуваме супермаркетите, тоалетната хартия и брашното с какво ще ни помогнат. Пълната с връх количка от супермаркета с какво ще допринесе, да Ви кажа ли отговора? С нищо. Нека да напишем едно благодаря за тези хора, които са в „окото на бурята“. Някой сеща ли се за тях? И тук отговора е нагативен, но това трябва да се промени. Трябва да мотивираме всички мъже и жени, коит се борят за най-големия ни дар – здравето. Може би думите ми Ви звучат като клише, но не Ви карам да се съгласявате с тях, това е моята гледна точка, изразявам я и вярвам сляпо в нея. 

Нека стигнем по-далеч, нека подемем някаква инициатива било тук в социалните мрежи или в реалния живот. Тези хора трябва да знаят колко са ценни и, че без тях за народа щеше да е невъзможно трудно.

Благодаря Ви аз, сигурен съм, че и 70% от прочелите това също чувстват същото към Вас скъпи лекари.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ