Псуващият репортер проговори за огромния си гаф в ефира на БНТ

БНТ

Гаф по време на живото включване на БНТ от вечерта на изборите в САЩ разсмя социалните мрежи. Специалният пратеник на БНТ Александър Марков изсипа куп ругатни и псувни, без да знае, че микрофонът му не е изключен.

„Колкото и да се стараеш, да отделяш време и да се подготвяш, колкото и да си наясно с правилата за поведение в ефир, в определени моменти, когато си 24 часа на крак, не си спал от денонощия и очилата ти се изпотяват от собствения ти дъх, казваш неща, които не бива.

Поднасям извинение на зрителите на БНТ за недопустимия език в ефир.“, заяви в социалните мрежи репортерът на БНТ Александър Марков, който изпусна няколко цветущи думи в ефир по време на жива връзка от изборния ден в САЩ.

Той се беше ядосал, че очилата му се запотяват и след като тръгна репортажа, който обяви, той си изкара яда на маска с цветни епитети.

„Благодаря на колегите за подкрепата и разбирането. БНТ е институция и ние всички ежедневно работим с високи стандарти за професионализъм и етика.“, каза още той.

Колеги и приятели го успокоиха, че гафът е на тонрежисьора и коментираха публикацията му.

Пред „Телеграф“ от БНТ уточняват, че става въпрос за много неприятен гаф. След края на емисията шефовете на новините се свързали с Марков, който обяснил, че маската запотявала очилата му, което накрая го вбесило, защото го превръща в на практика сляп човек. Той смятал, че микрофонът му е изключен и затова си позволил подобно нещо.

Освен това бил преуморен от почти денонощното предаване от Америка в продължение на повече от седмица. И поредното замъгляване на очилата му преляло чашата. На хората в апаратната също е направена много сериозна забележка. Това влиза в графата „рисковете на живото предаване“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ