Истината за смъртта в семейството на Томислав Дончев

Деница Сачева, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова

В първият ден на месеца тъжна вест покруси семейството на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Коронавирусът отне силите за живот на баща й Вълчо Вълчев, който е починал днес, след като е бил заразен с коронавирус и не е могъл да се пребори с последствията от него, след предходен инсулт.

Трагедията обаче не бе единствената черна вест във властта. Вицепремиерът Томислав Дончев също е загубил свой близък, става въпрос за неговата тъща, също покосена от вируса. Майката на жена му Светлана се е борила повече от седмица с последствията от заразата, но лекарите се оказали безсилни да й помогнат, въпреки, че не е имала други сериозни заболявания.

Черната серия заради коронавируса в страната не секва е вече близо дузина учители и десетки лекари бяха покосени от заразата. Расте и броят на жертвите в по-млада възраст в последните дни, както и на хората, които не успяват да преборят опасния щам, въпреки че нямат други заболявания. Затова всяка вечер медиците излизат пред болниците със светлини и призовават хората да спазват мерките, да стоят по възможност вкъщи и се надяват пандемията да бъде ограничена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ