Безсмъртни сме! Вече купуваме фалшиви отрицателни тестове, за да лъжем за COVID-19

7 Dni Bulgaria05.11.2020
маски, коронавирус

В дните на пандемията от коронавируса всеки гледа как да припечелва пари. Естествено, най-прозорливи са далавераджиите, които намериха на баницата мекото и започнаха да търгуват отрицателни PCR-тестове, твърди Lupa.bg.

Оказа се, че този вид търговия набира скорост и ще просперира. Цената на късчето хартия, което е напълно изрядно, но на името на съвсем различен човек, варира между 40 и 60 лева. В зависимост от нуждата и колко е спешно.

Най-често PCR-тестове са необходими за пътуване в чужбина или за работа – дали у нас, или извън територията на България.

В далаверата са замесени медицински лица, които удрят едно рамо срещу съответна комисионна. В документа се вписват имената и данните на нуждаещия се и всичко е наред.

По този начин се спестяват пари на този, който трябва да прави по-често тестове за коронавируса, който от своя страна няма нищо против да не плаща допълнително по-голяма сума.

А ако се притеснява, че тестът му ще е положителен и ще бъде под карантина, това допълнително го улеснява и не предприема излишни рискове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ