Ето какво трябва да направим веднага при съмнение за коронавирус!

Коронавирус

Натискът върху болниците е изключително сериозен. „Пирогов“ увеличи броя на леглата си за интензивни пациенти, които се нуждаят от реанимация. Това заяви директорът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов на редовния брифинг на НОЩ в МС.

„Благодаря на всички, които ни помагат и спазват мерките – дистанция, маски на открито, бих казал и на закрито, дисциплина и самоконтрол. Винаги това е много важно да се спазва, няма да спрем да го казваме“, уточни той.

„Много хора звънят по телефона, на ден ми се обаждат минимум 30 души и ме питат какво да правят. При първи симптоми на разположение като температура, отпадналост и болки в мускулите си останете у вас и не ходете на работа. Поне един-два дни стойте у вас. Ако проблемите се засилят, тогава звъннете на личния лекар“, съветва проф. Балтов.

„Ако нямате личен лекар, може да потърсите органите от РЗИ или да се обърнете към другите специалисти. Болниците никога няма да откажат такова нещо“, категоричен бе той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ