Д-р Данчо Пенчев се връща в РЗИ-София

Д-р Данчо Пенчев

Бившият директор на Столичната регионална здравна инспекция Д-р Данчо Пенчев се връща на работа. Това потвърди самият той пред bTV.

На 26 октомври той подаде оставка, без да съобщава мотивите за решението си. Оттеглянето му съвпадна с COVID скандал на най-високо равнище в държавата.

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев бяха контактни със заразени и след като тестовете им бяха отрицателни, здравните власти им свалиха карантината. Впоследствие Борисов се оказа заразен, а Радев е с отрицателен тест.

Тогава Министерството на здравеопазването уточниха, че при никакви обстоятелства 10-дневната задължителна карантина не може да бъде сваляна. Точно това обаче обяви, че се е случило самият премиер

Д-р Пенчев беше заместен на поста от д-р Илонка Маева, вчера обаче СРЗИ отново остана без директор – в медиите излезе информация, че тя е била в контакт със заразен член на семейството ѝ и е под карантина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ