В „Пирогов“ осигуряват още 4 етажа и 200 легла за прием на болни от коронавирус

Пирогов, Коронавирус

„Пирогов“ освобождава от днес още 4 етажа и 200 легла за прием на болни от коронавирус, посочи пред БТВ директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Той уточни, че по този начин няма да бъде върнат нито един пациент, дошъл с линейка.

„Болният ще се поема от триажа, който ще преценява дали болният е за реанимация, или за някое от другите отделения“, коментира проф. Балтов.

Той разясни, че част от разпределението на постъпващите ще се прави още във фургоните, които са разположени от днес пред входа на „Пирогов“. Там на всеки пристигнал ще се измерва „сатурацията“ на кислорода в кръвта. Ако тя е под 90, пациентът се приема с предимство пред останалите, разясни директорът на „Пирогов“. Балтов коментира и броя на заразените медици в лечебното заведение.

„Те са 30 и се заразяват не в болнична среда, а във външна, при лечение на болни и срещи с други хора. „Пирогов“ не е гнездо на заразата, има най-много излекувани колеги“, подчерта специалистът.

Според него твърдите мерки не закъсняват, защото ако хората продължават да спазват мерките – дисциплина, дистанция, носене на маски и солидарност, нещата ще се регулират и ще се влезе в плато.

От днес и МВР започва да помага на РЗИ в контрола по спазването на мерките на правителството. Според проф. Балтов това ще е достатъчно, за да бъдат карантинирани всички контактни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ